GreatGenius

GreatGenius

Min blogg

Välkommen hit och läs gärna mina funderingar, upplevelser bla, bla, bla. Gör vad ni vill :-)

Härlig vecka i norrland

AllmäntPosted by GreatGenius Mon, July 20, 2009 19:14:20
Åh, vad skönt jag har haft det uppe hos min mormor. Det var bara en dag då vi fick väldigt läskigt väder med åska och regn men övriga dagar var underbara. Jag fick äntligen besöka Åsele marknad som jag inte har varit på flera år. Det är verkligen stort där med massvis med stånd där man kan hitta allt från hemtextil, hemslöjd, hembakat bröd och mycket mer. Men som alltid är det våldsamt mycket folk och trängsel så man bör ha tid och tålamod för att hinna titta igenom allt. Som sagt, en riktigt härlig skön vecka som verkligen var avkopplande.
Jag kom hem i morse och började genast göra en sak som jag missade att göra förra året; rensa min utegård. Usch vad skitigt det var med all skräp och ogräs. Tog mig 1½ timme att resan allt. Nu är det lite fräschare där ute men nu är det bara möblerna som står där ute som måste rengöras. Men jag vet inte om jag vill göra det för dom är slitna och fula tycker jag så vi får se hur jag gör. Tar det imorgon bitti om det blir lika fint väder.

Idag har det varit en kanon väder med sol och värme och då finns det inget bättre än en god kall matig sallad och äta ute, eller hur? Icke! Jag tog och grävde fram mitt gamla plättlagg och gjorde mumsiga plättar:

Jättegott med vispad grädde och mormors hemgjorda hjortronsylt. Nu ska fortsätta att njuta av kvällen med att ta det lugnt nu efter att ha gjort ett bra jobb med utegården. Vi höres!